Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

EET je kontrolní nástroj pro správce daně, to je přece jasné. Chc-eli správce daně pracovat efektivně, tento nástroj mu to umožní. Technické řešení jednoduché, a jak se ukazuje, i spolehlivé. Argument o podezírání všech neuspěje, protože kontrola by jinak musela být výběrová a tudíž pomalá a neefektivní.Všichni chcete výkonného úředníka, tak tady ho máte.

2 0
možnosti
AT

FU má k dispozici kompletní údaje o příjmech, výdajích a odvodech DPH každého živnostníka i firmy. Vše zcela určitě digitalizováno. Jeden až dva šikovní dobře zaplacení analytici na každém úřadě dokážou rozborem dat zjistit, kdo platí méně daní, než by odpovídalo jeho obratu, předmětu podnikání atd. Nehledě na to, že podnikatele, kteří jsou léta v mínusu nebo platí symbolickou daň, vytipuje úředník průměrného intelektu. A ny tyto podnikatele poslat kontrolu.

Zatajených a po zavedení EEt přiznaných 10t. korun příjmu stánkového prodejce občerstvení státní pokladnu nevytrhne a pochybuji, že zaplatí náklady na provoz a údržbu systému.

0 0
možnosti
MK

Žádné výjimky nedávat! Jediná správná cesta je tento nesmysl neprodleně zrušit.

2 0
možnosti
MP

Z obratu půl milionu až milion stejně žádný živnostník , žádnou daň platit nebude.

0 0
možnosti
Foto

Ale měl by.

Hlavní problém je ve skokové změně na té hranici.

A pak taky, že větší obraty lze formálně rozdělit na více pod hranicí.

1 0
možnosti
AT

Až teď jsem si přečetl vyši vizitku ... Tak od vás je skutečně možné očekávat pouze objektivní a nestranné zhodnocení experimentu nazvaného EET ;-D

1 2
možnosti
AT

Argument jako stehno: zavedla se ptákovina, ale protože by se ti, co už pod onu ptákovinu spadají, cítili ukřivdění, necháme ptákovinu běžet dál, a ještě s ní budeme prudit další skupiny podnikatelů :-P

P.S.: Čo si predstavujetě, Laštovica, pod pojmom "výsledky zatím hovoří jasně pozitivní řečí"

4 2
možnosti
Foto

Autor to za ptákovinu nepovažuje. Proč, to není předmětem jeho článku.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS